Aktuelle

Fredrik Wiig Sørensen | Have you been half asleep and have you heard voices

I utstillingen som har fått navnet ”Have you been half asleep and have you heard voices” viser Fredrik Wiig Sørensen oljemalerier og verk på papir. Han arbeider i stor grad figurativt, hvor han utforsker både eldre og nyere måter å male på. Utforsking er et viktig stikkord i hans kunstnerskap. Bildene utvikler seg i mange tilfeller på sine egne premisser, og kunstneren sier selv at han ikke stiller strenge krav til et bestemt visuelt uttrykk i sin produksjon, selv om visse grep går igjen i flere bilder.

13
06 24
11
08 24

Tidligere

Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno

Kunstnerne Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno arbeider med store keramiske former. Deres respektive uttrykk er særegne og lette å skille, men bindes sammen av karakteristiske glasurer som bærer i seg det beste fra japansk glasurvitenskap i kombinasjon med innovativ utforsking.

02
05 24
09
06 24

Albin Siggesson | Constantly Craving Dopamine

Albin Siggessons verk oppleves som et frirom uten faste grenser. Hans fascinasjon for motsetninger og menneskelig interaksjon overføres til det maleriske formatet. Med følsomhet skildres mennesker, gjenstander og hendelser fra hans eget liv, hvor kunstneren bygger på historier som allerede har utspilt seg eller utspiller seg i øyeblikket. Gjennom mørke under- toner og et utforskende blikk reflekteres hans fascinasjon for det vakre og djevelske som bor i oss.

21
03 24
21
04 24

Martin White | Big Science

Denne utstillingen omfatter et stort researcharbeid som har pågått i syv år og som har resultert i et stort installasjonsarbeid. I researchperioden har kunstner Martin White undersøkt historien til den norske psykiateren Dr. Carl Wilhelm Sem-Jacobsen og eksperimentene han utførte på Gaustad sykehus, hvor han i årene mellom 1956 og 1977 implanterte elektroder i hjernene til et ukjent antall pasienter uten deres samtykke.

29
02 24
17
03 24

Calina Pandele Yttredal – Dreams, Illusions and other Realities

Calina Pandele Yttredal har markert seg nasjonalt og internasjonalt gjennom flere tiår. Hun er en allsidig kunstner som mestrer et stort spekter av teknikker, og arbeider med maleri, tegning, grafikk, skulptur, installasjoner og offentlige utsmykninger. I tillegg er hun en faglitterær forfatter med flere publikasjoner bak seg. Samspillet mellom lys, farge og rom har vært et spesialområde i Yttredals publikasjoner og kunstnerskap. Hun har utviklet en egen maleteknikk med blant annet iriserende medier som medfører at pigmentene forandrer farge og karakter ved hjelp av lyset. Dette kan oppleves i PORTAL, et sentralt verk i utstillingen.

18
01 24
18
02 24

KUNSTSTJERNER – en utstilling der flere kunstnere skinner sammen

Gjør deg klar til KHÅK sin årlige desemberutstilling, KUNSTSTJERNER. Torsdag 30. november kl. 18.00 vil lokale kunsthelter skinne sammen i kunsthallen. Utstillingen vil vise stor variasjon av kunstneriske uttrykk. Du får oppleve malerier og grafiske verk, samt former og teksturer gjennom tre, glass, keramikk og skulpturer. Vi er utrolig heldige som også får med oss noen fremtidige stjerner, unge dansere fra Ålesund Ballettskole, til å åpne utstillingen sammen med oss. Dette betyr at det er mye å glede seg til, med både stepp og klassisk ballett i vente. Utstillingen KUNSTSTJERNER vil stå i hele desember og er et fint samlingspunkt for hjemkommende til jul og besøkende. Velkommen innom og god jul *

30
11 23
07
01 24

Nico Widerberg

Nico Widerberg kommer til Ålesund og åpner utstilling i KHÅK Kunsthall, torsdag 26. oktober klokken 18.00. Vi gleder oss til å ta i mot en av samtidens mest betydningsfulle billedhuggere, som gjennom alle sine utstillinger og offentlige utsmykkinger har nådd et stort publikum. Han arbeider i hovedsak med skulpturer i stein og bronse, men også med glass. Ved siden av å være billedhugger har Widerberg hele tiden arbeidet med grafikk og maleri. Han er særlig kjent for sine menneskeskildringer ofte i form av torsoer og hoder, som du får oppleve i både hans skulpturer, malerier og grafikk i utstillingen på KHÅK.

26
10 23
26
11 23

GRAFIKK_LANGBORD i Kunsthallen

Lørdag 30. september fra kl. 11.00 inviterer vi deg inn til vårt GRAFIKK_LANGBORD i kunsthallen. Vi har dekket på et langbord på 50 meter med grafikk. Rundt bordet vil du bli kjent med over 100 kunstnere og sine originale trykk. Du vil også få en smakebit av uttrykk og teknikker innenfor grafikk. Vi håper at utstillingen vil kunne gi deg mer kunnskap rundt grafikk og kanskje knytter du et nytt bekjentskap til en kunstner du ikke har sett før. Med grafikk fra våre arkivskuffer av kunstnere fra A-Å, vil det finnes noe for enhver smak. Velkommen til bords!

30
09 23
22
10 23

Benjamin Bergman

Lørdag 2. september kl. 12.00 ønsker vi velkommen til utstillingsåpning med Benjamin Bergman. En filosofisk, blid, pratsom, interessant og hengiven kunstner, som vil være til stede under åpningen. Maleriene hans gir inngang til noe indre og sjelelig, der det fysiske i bildet setter i gang en emosjonell bevegelse. Gled deg til en fin opplevelse hos KHÅK.

02
09 23
24
09 23

Johannes Lovund

Som 12-åring tok Johannes faren sitt nyinnkjøpte speilrefleks kamera ut i naturen og jaktet på motiver i fjellet og i fjøra. Han er veldig glad i naturen, kontrastene i møtet mellom lyset inne og ute, og ikke minst nordlyset! Ingenting slår nordlyset over Giske. Det har alltid hatt en magisk effekt på Johannes. Han har ikke tall på hvor mange ganger han vekket sin mamma midt på natten for å få henne til å kjøre seg ut til Giske. Lite visste de to da at det nettopp var nordlyset som skulle ta han videre inn i vrimmelen av stjerner.

18
08 23
31
08 23

Sommerutstilling med maleri i fokus

Årets sommerutstilling på KHÅK samler kunstnerne Karen Aarre, Endre Aalrust, Marthe Kampen, Espen Skjønhaug og Peter Sutton i en spennende gruppeutstilling med fokus på maleriet. Publikum inviteres til å oppleve den store bredden av uttrykk som rører seg i samtidsmaleri i dag, og får et innblikk i ulike kunstneres arbeid. Hver utstiller representerer en mulighet for betrakter til å møte et nytt kunstnerskap i KHÅK. Ved å vise variasjon og bredde ønsker vi å legge til rette for refleksjon rundt hva maleriet er og kan være. Åpningen starter torsdag 22. juni kl. 18.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

22
06 23
13
08 23

Morten Viskum

Morten Viskums særegne og personlige kunstsamling kommer til KHÅK Kunsthall torsdag 25. mai kl. 18.00. Denne fascinerende utstillingen gir besøkende muligheten til å oppleve verk skapt av Viskum selv, samt anerkjente kunstnere som Trude Viken, Bjarne Melgaard, Edvard Munch, Fredrik Værslev og Rose Wylie. KHÅK er også begeistret over å kunne tilby Morten Viskums egne verk til salgs, i tillegg til noen få utvalgte verk fra samlingen hans.

25
05 23
15
06 23

Bent Erik Myrvoll og Karin Augusta Nogva | The Floating World

Bent Erik Myrvoll og Karin Augusta Nogva har begge en stor lidenskap for håndverket, og jobber med en nærhet til temaer innen natur, biologi og økosystem. De har begge et brennende tematisk engasjement for naturen og verdien av dette i kunsten sin.

20
04 23
14
05 23

Sverre Bjertnæs

Sverre Bjertnæs (f. 1976) er en av Norges mest sentrale samtidskunstnere. Han begynte sin karriere tidlig, og hadde sin første utstilling som Nerdrum-elev i en alder av 15 år. Da hadde han også gått i lære hos Tore Bjørn Skjølsvik, en mentor som han selv sier har satt preg på han som kunstner, også i senere tid. Veien gikk videre til Statens Kunstakademi (1995-99) og ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten i Nederland. Han holdt sin første separatutstilling i 2000, i Galleri NAF, Oslo (Norsk Anarkistisk Fraksjon), et visningssted drevet av kunstner Bjarne Melgaard. Her ble han trukket frem av flere kritikere som en viktig kunstner fra sin generasjon, en beskrivelse som fortsatt er høyst aktuell. I 1999 mottok han Blix stipendet, og senere Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere (2005) og stipendet for den da nyopprettede Håkon Bleken-stiftelsen (2008).

16
03 23
16
04 23

Mia Gjerdrum Helgesen | Etterklang

Mia Gjerdrum Helgesen (f. 1971) jobber med maleri, skulpturer i tre, bronse og marmor, tekstil og grafikk. I KHÅK vil hun vise flere av disse teknikkene, med et særlig fokus på tre. Hun legger stor vekt på interaksjonen mellom kunstner og materiale, som hun beskriver slik: «Det å bruke krefter på å risse inn i treverket gjorde at det ble en direkte forbindelse mellom materialet og meg. Det ble litt som mine nervetråder spiler seg i treverket når jeg risser med en intuitiv tilnærming. Det er de spor vi etterlater oss, relasjoner og interaksjoner jeg tar med meg inn i verkene, i grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Jeg jobber med organiske naturmaterialer som speiler vår eksistens, vekst og liv.»

16
02 23
12
03 23

Admir Batlak | Fourth Stint

Admir Batlak (f. 1982) jobber med tekstil, skulptur og klær. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Gjennom et vell av teknikker og referanser til mote, historie, sosiale bevegelser og mainstreamkultur, skaper han komplekse uttrykk som observerer samtiden og utforsker spørsmål om smak, idealer og identitet.

19
01 23
12
02 23

Håkon Bleken | Meditasjoner over Dantes Inferno

Dantes Inferno av Dante Alighieri er en historie som har inspirert Håkon Bleken et helt kunstnerliv. Bleken er kjent som en litterær maler og grafiker, og har drømt om å lage en serie knyttet til det episke verket siden 60-tallet. I løpet av 2022 fikk han både påbegynt og ferdigstilt denne drømmen, i form av en serie på 15 serigrafier, som han selv beskriver som sitt mest signifikante prosjekt hittil i livet.

01
12 22
08
01 23

Kunststjerner

1. desember kl. 18.00 åpner utstillingen KUNSTSTJERNER, hvor kunst fra både lokale og nasjonale navn samles på ett sted for å skinne sammen. Desember er måneden for hjemkomst og samling med kjente og kjære. Det samme gjelder KHÅKs årlige desemberutstilling. Det blir stor variasjon av maleri, grafikk og tredimensjonal kunst. For eksempel kommer Johanna Søvik hjem fra Kina med kofferten full av ny kunst til utstillingen, og Fredrik Wiig Sørensen viser nye originalarbeider på lerret og papir. Til sammen vil flere titalls kunstnere vise sine arbeider i utstillingshallen. I tillegg til KUNSTSSTJERNER vil Stiftelsen Kjell Holms avdeling vise seg i ny drakt på åpningsdagen, og det venter en stor overraskelse i KHÅKs grafikkavdeling, som er verdt å få med seg for alle kunstinteresserte. Velkommen til en trippel kunstopplevelse! KHÅK Kunsthall 1. desember klokken 18:00 Gratis inngang og åpent for alle

01
12 22
08
01 23

Morten Krogvold | Tidsreiser

«Etter 50 års fordypelse i faget fotografi våger jeg en påstand: I et sterkt fotografi kan det eksistere mer intensitet enn i det virkelige livet. Det er den essensielle kraft dette medium har, hvis prosessen utføres med en sterk tanke og kraft» — Morten Krogvold

27
10 22
27
11 22

Ingrid Haukelidsæter | Et vilt herbarium

Ingrid Haukelidsæter (f.1968) er kjent for fargesterke motiver med fokus på bevegelse. Hun bruker sin bakgrunn fra dans i tilnærmingen til billedkunsten, og jobber med store bevegelser i sine kunstuttrykk. "Et vilt herbarium" Tittelen til utstillingen ble til ved en tilfeldighet. Etter en utstillingsåpning fikk Ingrid en vakker bok om ugress i gave; "Et vilt herbarium" illustrert av Emil Korsmo. Dette var en hilsen fra noen som hadde sett utstillingen hennes. Det er ofte bare et ord, en setning som gir henne noe å spinne videre på. Tittelen på boken åpnet opp for ulike tolkninger og den har gitt Ingrid rom til å leke, lete og reflektere.

29
09 22
23
10 22

Håkon Bleken | Begynnelsen

Det blir en storslått åpning av høstprogrammet når en av Norges største og mest innflytelsesrike kunstnere åpner sin separatutstilling i KHÅK torsdag 25. august klokken 18.00.

25
08 22
25
09 22

Roy Andreas Dahl | Perspektiv

Roy Andreas Dahl viser årets sommerutstilling i KHÅK. Som maler skildrer han både naturlandskap og urbane miljø. Han er opptatt av å fange øyeblikk og det umiddelbare; folk som venter på trikken, en travel gangsti i Slottsparken, en syklist som flyter forbi, eller en jente som har stoppet for å knytte skolissen.

11
06 22
14
08 22

Ruben Eikebø

Ruben Eikebø har en mastergrad fra Fakultet for Kunst ved Universitetet i Bergen (2018). Han er født og oppvokst i Ålesund, og jobber i dag fra Bergen. I 2017 stilte han ut i KHÅK sammen med Fredrik Wiig Sørensen og Tom Monsås. I vår er han tilbake med separatutstillingen «Tribal Screams» hos oss.

28
04 22
04
06 22

Anders Sletvold Moe

Typisk for Sletvold Moes kunstnerskap er hvordan han jobber med for-holdet mellom kunstverkene og arkitekturen i de rommene han stiller ut i, og dette får man også oppleve i KHÅK Kunsthall mellom 26. mars og 17. april.

26
03 22
17
04 22

Henrik Placht x Sebastian Helling

Placht og Helling har siste året forberedt en stor utstilling «Jernbyrd – knitringen som vekker hørselen til en rev og sansene i spenn» til KHÅK Kunsthall. I tillegg til å vise egne arbeider, vil de presentere felles verk signert begge kunstnere. Kunstnerne vil være til stede og fortelle om eget kunstnerskap ved åpningen.

17
02 22
17
03 22

Almås og Bamarni | HAVET

Utstillingen «Havet» har sitt utspring fra møtet mellom kunstnerne Hilde Rosenberg Bamarni og Silje Almås. Begge to er oppvokst i Ålesund, nært på hav og sjø, og har sammen utarbeidet et interdisiplinært kunstprosjekt som en manifestasjon av tematikken. I tillegg har de to kunstnerne jobbet frem kunstverk i sine ulike uttrykk og teknikker.

13
01 22
13
02 22

JOHANNA SØVIK

Gjennom en blanding av digitalt og manuelt arbeid, utforsker Johanna Søvik konstant ulike måter å skildre mennesket på. Som et bakteppe for hennes kunst ligger bevisstheten om innvirkningen internett og digital teknologi har på vår tilnærming til visuelle utrykk.

27
11 21
09
01 22

TOM S. KOSMO – «THE WANDERER»

Mobilitet over en rekke forskjellige medium har preget Tom S. Kosmos kunstnerskap. De siste årene har dette tatt form av store tablåer der stedsspesifikke veggmalerier utgjør et bakteppe for grafiske verk, tegninger og treskulpturer. Tablåene integrerer enkeltverkene i en helhet som skaper et større narrativ og nye assosiasjonsmuligheter mellom dem. Utstillingen i KHÅK bygger videre på denne metoden, der en rekke nyere verk flettes sammen med veggmalerier improvisert frem i monteringsperioden.

21
10 21
21
11 21

LISSETTE ESCOBAR

Lissette Escobar jobber hovedsakelig skulpturelt med leire, og tar utgangspunkt i en tydelig Peruansk pre-columbiansk estetikk i sin kunst. Hun er født i Peru, men har bodd store deler av sitt liv i Norge. Skulpturene er forenklet og stilisert i uttrykket. Hun setter ofte sammen ulike elementer fra forskjellige vesener, som blir til det hun kaller figurative hybrider. Her møtes ulike kulturer i en og samme skulptur, og med denne sammenkoblingen stiller hun spørsmål ved og reflekterer rundt forestillinger om tilhørighet og opprinnelse.

23
09 21
14
10 21

EIGIL FORBERG

Eigil Forberg kommer nyutdannet med en Master of Fine Arts fra University of Hamburg (2020), hvor han frem til nylig også har hatt sitt atelier. I 2021 flyttet han sin kunstneriske praksis til Trondheim, og har allerede etablert seg med et uttrykk preget av egenart og malerisk kvalitet i balansepunktet mellom frihet og rammer.

23
09 21
14
10 21

FREDRIK WIIG SØRENSEN – «MULIGE VERDENER»

Fredrik Wiig Sørensens kunstnerskap har de siste årene tatt en helomvending. Fra å arbeide med minimalistiske og abstrakte verk fyller han nå lerretene med figurasjon, og flere av bildene består gjerne av scener med oppstilte figurer. I dialog med maleriets historie stiller han seg selv det som for mange fremstår som banale spørsmål; hvorfor maler man? Hva kan males? Og hvilke måter kan det males på?

26
08 21
19
09 21

Magne Furuholmen - EXTRA SUPER PLUS

Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha har Furuholmen vært med på å sette Norges største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør. I 2016 ble Furuholmens hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu.

12
06 21
15
08 21

KHÅK-Samlingene

Velkommen til en utstilling med KHÅK-samlingene; Ålesund Kunstforening og Stiftelsen Kjell Holms kunstsamlinger.

07
05 21
06
06 21

SIMON WÅGSHOLM | FROGS AND SCORPIONS

Simon Wågsholm er fra Ålesund og virker som billedkunstner, tegner og grafiker. Wågsholm er utdannet med BA i Moderne kunst og estetikk (UiB) og debuterte ved Ålesund Kunstforening i 2001 med utstillingen Betraktinger. Simon Wågsholms kunstnerskap handler i stor grad om å utforske maleriets vesen og potensial, og undersøke spenningen mellom tematiske og formale verdier i maleriet.

08
04 21
02
05 21

Ørnulf Opdahl og Gunhild Rudjord

I mars møtes to venner og kolleger gjennom kunsten; Gunhild Rudjord og Ørnulf Opdahl. I en felles utstilling viser de keramiske arbeider og billedkunst i KHÅK.

04
03 21
03
04 21

Sara Elisabeth Tunheim

Sara Elisabeth Tunheim bor og jobber på Alnes. Fra atelieret har hun utsikt rett ut i havgapet, og finner inspirasjon fra denne storslåtte naturen i sine malerier. Hun fascineres også av det klassiske stilleben-maleriet, og har lenge jobbet med portretter av mennesker. KHÅK gleder seg til å vise mangfoldet i hennes motivkrets.

28
01 21
28
02 21

Samlingen Deocariza-Fredly

Vi starter utstillingsåret 2021 med en annerledes utstilling. For første gang i KHÅK stilles en privat samling av internasjonal samtidskunst ut. Samlingen Deocariza-Fredly er verdenskjent. Samleren er kjent for å tidlig oppdage talenter innen kunstfeltet, og har vært en viktig bidragsyter til mange internasjonale kunstneres suksess.

14
01 21
24
01 21

DESEMBERUTSTILLING

Årets desemberutstilling viser et stort spekter kunstnere og uttrykk fra både lokalt og nasjonalt hold. Her får du oppleve maleri, grafikk, keramikk- og glasskunst side om side i en og samme utstilling. Velkommen til en kunstopplevelse i adventstiden.

26
11 20
09
01 21

SUSANNE FAGERMO | Sammensatt, delt og transformert

Susanne Fagermo bor og arbeider i Ulsteinvik. I sitt utstillingsprosjekt ønsker hun å synliggjøre en egenutvikling og eksperimentell prosess hvor hun retter søkelyset mot porselensindustrien som er i ferd med å forsvinne både i Norge, Skandinavia og ellers i Europa. Store deler av produksjonen er enten flagget ut eller forsvunnet av andre årsaker.

29
10 20
22
11 20

Frans Widerberg | Unikaarbeider og grafikk

Frans Widerberg (1934-2017) regnes som en av Norges fremste grafikere og malere, og ble utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og ved Statens Kunstakademi. Hans kunst er karakterisert som nyfigurativ og preget av primærfarger. Han blandet ikke fargene med hvitt eller svart, men brukte dem som regel helt rene og klare

01
10 20
25
10 20

Roy A. Dahl | Format

KHÅK popper opp i Langevåg! Velkommen til salgsutstilling med Roy A. Dahl på 'Gamle Sporten' i Sloghaugvegen 1. Åpningstider: torsdager 14.00-18.00, fredager 11.00-16.00.

25
09 20
18
10 20

Blomqvist Jubileumsutstilling

Vi feirer at vår samarbeidspartner Blomqvist Kunsthandel fyller 150 år. Utstillingen inneholder et utvalg kunstverk som viser et tverrsnitt av Blomqvist sin lange historie, med sentrale verk fra den norske gullalderen, modernismen, samtid og selvfølgelig Blomqvist sin “egen” Edvard Munch - en kunstner som samarbeidet tett med dem gjennom flere tiår.

18
09 20
20
09 20

Erik Formoe | Følg meg

I mange år har jeg malt portretter, eller grupper med mennesker. Portrettene er ikke spesifikke mennesker, men de vi møter hver dag, over alt. Alle har de en spesiell historie å fortelle. Vi kjenner ikke de vi møter på gaten, og vi må danne oss vårt eget bilde av den personen vi ser.

20
08 20
17
09 20

Stiftelsens dag 2020: PopUp-utstilling og prisutdeling

Stiftelsen Kjell Holm har gleden av å invitere til kunstutstilling, kulturprisutdeling og vakker musikk på KHÅK i anledning Stiftelsens dag. Utstillingen viser verker stiftelsen har kjøpt i nyere tid og som nå inngår i Stiftelsen Kjell Holms kunstsamling. Det er Ørnulf Opdahl som har gjort utvalget og satt sammen utstillingen.

13
08 20
16
08 20

Inger K. Giskeødegård

Inger K. Giskeødegård er billedkunstner, illustratør og avistegner. (Årets avistegner 2001) Hun er utdannet interiørkonsulent og medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet og Nordiske Tegnere. Hun har blant annet illustrert for Harald Grytten i serien ”På skisseblokka” i Sunnmørsposten og for Gunnar Staalesen i en helsides serie fra Bergen i Bergens Tidende. 

18
06 20
09
08 20

Elisabeth Werp | MORGENLYS OVER GLEMTE SALER

Elisabeth Werp har et solid etablert navn innen norsk samtidskunst. Maleriene hennes tematiserer ofte lengsel og forlatthet; tomme rom med symbolrike gjenstander, hvor malingslagene ligger som lette slør over lerretet.

07
05 20
07
06 20

Lene Kilde

Lene Kilde skaper skulpturer som er inspirert av barn og deres følelser. Selv opplever hun at barns kroppsspråk er den ærligste og tydeligste formen for kommunikasjon, og har valgt å arbeide spesielt med dette i sitt kunstnerskap.

07
05 20
07
06 20

Håvard og Hallgeir Homstvedt

Brødrene Homstvedt arbeider innenfor hvert sitt visuelle felt, Håvard med kunsten og Hallgeir med design. I mars møtes de for å samarbeide på tvers av sine felt i ett og samme rom.

03
04 20
26
04 20

Terje Risberg | Automemento

Terje Risberg har de siste syv årene brukt bilen som studieobjekt. Han bearbeider forlatte biler som form og skulptur, og flytter dem til nye omgivelser. Dermed oppstår overraskende situasjoner som inviterer til ettertanke.

27
02 20
22
03 20

Ingrid Lilja Arntzen | Uvirkelige realiteter

For Ingrid Lilja Arntzen er musikk og visuelle uttrykk to sider av samme sak. Som musiker og trommeslager er hun vant til å lytte nederst i lydbildet. Der ligger linjene som holder komposisjonen sammen. Denne kunnskapen bruker hun også når hun lager bilder. Hun ser etter det som ligger dypest. Det som holder bildet og får det til å vibrere.   

27
02 20
22
03 20

MOLL: Marit Akslen | Geir Morten Brungot | Liv Dysthe Sønderland

I denne utstillingen møtes tre ulike kunstneres fokus og uttrykk i samme tema. Brungot, Akslen og Sønderland søker å utvide tolkningsromet i sine enkeltverk og skape en utstilling hvor kontraster og berøringspunkter gir spenning og dybde. Hva skjer med Brungots urbane rom og landskap i møte med de konseptuelle og ofte politiske tekstilarbeidene til Akslen, eller monotypiene til Sønderland, som er av mer ekspressiv karakter?

23
01 20
16
02 20

DESEMBERUTSTILLING

KHÅK inviterer til en mangfoldig gruppeutstilling med maleri, grafikk og tredimensjonal kunst når vi torsdag ettermiddag åpner dørene for årets desemberutstilling. Her blir det både lokale kunstnere, velkjente navn og rom for nye kunstoppdagelser.

05
12 19
19
01 20

Marit Geraldine Bostad | UTSPRING

Hva som blir utgangspunktet for et maleri kan variere, men observasjonen er ofte emosjonelt ladet, sier Marit Geraldine Bostad (f.1976, Horten) om sin kunst. Hun beskriver sin praksis som en måte å koble ut en ytrestyrt verden ved å være til stede i sitt eget øyeblikk.

02
11 19
01
12 19

Ellen Grieg : Trosseslått

Ellen Grieg (f. 1948, Oslo) jobber i et abstrakt formspråk i tekstile materialer. Hun er opptatt av mønster, farger, strukturer og materialitet, både i naturlige og syntetiske fibrer, og jobber skulpturelt med tekstilene.

02
11 19
01
12 19

Christer Glein | UTSIKTER

Christer Glein arbeider i grenselandet mellom det figurative og abstrakte. Han inspireres av de modernistiske mesterne, som Paul Cezanne, Pablo Picasso og Willem de Kooning. På samme måte som dem er han opptatt av kunstens autonomi og egenverdi. Derfor er komposisjon, farge og form viktige elementer i hans arbeider.

24
08 19
22
09 19

HORISONT

I denne utstillingen stiller 6 norske og 6 danske kunstnere ut sine horisonter. Utstillingen er et samarbeid mellom kurator Klaus Mortensen og KHÅK Kunsthall. Prosjektet søker å gjøre horisonten mellom de to nabolandene kortere.

15
06 19
11
08 19

Avtrykk

I forbindelse med Norske Grafikeres 100-årsjubileum viser KHÅK Kunsthall en utstilling med grafiske arbeider fra en rekke norske grafikere.

11
05 19
09
06 19

Frank Brunner

Frank Brunner jobber både med maleri og grafikk. Han maler stille øyeblikk, hvor motivene kretser rundt silhuetter av mennesker og dyr i både urbane og naturlige omgivelser. I tillegg er elementer som jordkloder, vannfall og vannspeilinger gjentakende elementer i hans komposisjoner.

11
04 19
05
05 19

EDVARD MUNCH

For første gang på lenge vises Edvard Munch sine kunstverk i Ålesund. Utstillingen er et samarbeid mellom Blomqvist og KHÅK Kunsthall, hvor Blomqvist har valgt ut en rekke grafiske hovedverk fra Munchs produksjon, alle lånt inn fra private eiere, som vises i KHÅK sine lokaler i Ålesund sentrum.

04
04 19
07
04 19

Marianne Heske // A doll's house

Marianne Heske er født og oppvokst i Tafjord, men reiste tidlig ut i verden for å utdanne seg innen kunst. Det startet ved Bergen Kunsthåndverkskole i 1967, før hun reiste videre til prestisjetunge kunstskoler i Paris, London og Maastricht.

26
01 19
24
02 19

Brigitte Stolpmann

Brigitte Bo Stolpmann jobber med fotomontasjer, et kunstnerisk uttrykk som gir henne muligheten til å utvide det tradisjonelle fotografiske blikket.

26
01 19
24
02 19

DESEMBERUTSTILLING

Når dørene åpner for årets siste utstilling i KHÅK, er mangfold det store stikkordet. Her kan du gjøre et dypdykk i kunstnens verden, gjennom grafikk, maleri, skulptur og kunsthåndverk fra et stort antall kunstnere. Enten du bare vil se og oppleve, finne en julegave til noen - eller til deg selv - er denne utstillingen verdt et besøk. Velkommen!

08
12 18
13
01 19

Marius Martinussen

Marius Martinussen har på kort tid markert seg som en av de mest markante malerne som vokste opp på 80- og 90-tallet. Bildene hans knyttes ofte til populærkulturen, og har referanser til både amerikansk popkunst, ekspresjonisme og street art. Koloritten er fargesterk og motivene abstrakte.

03
11 18
02
12 18

Ingrid Jangaard Ousland

Ingrid Jangaard Ousland er født og oppvokst i Ålesund. Hun bor og arbeider på Nesodden, men returnerer nå til hjembyen med en separatutstilling i KHÅK Kunsthall. Billedtitlene kan tyde på at hun ikke lar den vakre Sunnmørsnaturen gå i glemmeboken selv om hun ikke ser den hver dag. Både «Fjordpassasje» og «Vestland, Vestland» blir å se i gallerirommet i Keiser Wilhelms gate 36.

29
09 18
28
10 18

Esther Maria Bjørneboe

RE-NOVASJONER Esther Maria Bjørneboe åpner høstprogrammet i KHÅK med en gnistrende utstilling full av farger. Kanskje ikke overraskende, siden hun er utdannet ved Institutt for Farge, ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Om du googler navnet hennes er det tegninger i svart/hvitt som dukker først opp. Hun er nemlig også rettstegner, og balanserer dermed to veldig ulike visuelle verdener til daglig. I KHÅK Kunsthall er det selvsagt kunsten som skal vises. Her får du se rene fargeflater bryte mot hverandre, hvor harmoni og uorden samarbeider for å skape den gode visuelle balansen.

25
08 18
23
09 18

Roy Andreas Dahl - Strøk

Årets sommerutstilling er det Roy Andreas Dahl som står for. Han er både landskapsmaler og øyeblikksmaler, og motivene spenner fra bylandskap og menneskeskildringer, til mer tradisjonelle landskap fra Sunnmørsnaturen.

09
06 18
12
08 18

Ragnhild Søvik

Ragnhild Søvik tar med seg både malerier og helt nye grafiske arbeider når hun åpner utstilling i april. Om motivene sine, sier hun at de ikke er skissert på forhånd, men blir til under selve arbeidsprosessen.

14
04 18
03
06 18

Gisle Harr

Gisle Harr ble tidlig introdusert for kunsten. Allerede som liten fant han en fascinasjon for miniatyrskulpturer, og dette har opptatt ham siden. I KHÅK vil han vise skulpturarbeider i form av realistiske portretter og hverdagsobjekter som skaleres ned eller opp i forhold til ordinær størrelse.

14
04 18
03
06 18

Simon Wågsholm - Verdens arv

Simon Wågsholm tar med seg verdensarv inn i KHÅK denne våren. Elementer fra private bilder og bilder fra nyhetsbildet, flettes sammen med motiv fra UNESCOs verdensarvområde rundt Geirangerfjorden.

03
03 18
31
03 18

Kjell Gunnar Overøye / Rust og sølv

For mange er rust forbundet med noe negativt og ukontrollert, som bryter ned og fortærer. For Kjell Gunnar Overøye er rust et malerisk virkemiddel med estetiske kvaliteter.

03
03 18
31
03 18

Susanne Kathlen Mader - Farge underveis

Tittelen på Susanne Kathlen Maders utstilling forteller oss at hun arbeider undersøkende. I 20 år har kunsten hennes blitt til med utgangspunkt i geometriske strukturer. Nå er det frie, ekspressive i ferd med å utfolde seg i hennes kunstnerskap, og slutter sirkelen tilbake til hennes ekspresjonistiske fortid.

27
01 18
25
02 18

Terje Fagermo

Det har faktisk gått 5 år siden Terje Fagermo markerte sitt 80-årsjubileum med en imponerende utstilling i Ålesund Kunstforening. År og alder ser ikke til å sette spor hos kunstneren. Daglig i gang i sitt atelier i Moloveien der han lager nye bilder, og holder sin nyfikenhet og sin altoppslukende arbeidslyst ved like. Terje Fagermo veksler mellom det figurative og det abstrakte uttrykket, - fra de svevende geometriske konstruksjoner som han har gitt himmel-rommet som ”tumleplass, (som krever en imponerende stø hånd), – til landskapsskildringer der Sunnmørsnaturen er fanget i farger, lys og figurasjon.

02
12 17
14
01 18

Nico Widerberg

Nico Widerberg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og internasjonalt. I løpet av sine 30 år som billedhugger og billedkunstner har Widerberg markert seg sterkt på den norske samtidskunstscenen.

28
10 17
25
11 17

Jacob Brostrup | Dreams kept me awake

Jacob Brostrup (f. 1973) er utdannet ved Danmarks Designskole i perioden 1998-2002 og har hatt flere kritikerroste utstillinger i Skandinavia. Brostrups arbeider er blant annet solgt til Statens Kunstfond. Han har hatt flere store utsmykkingsoppdrag i Danmark og Norge. Han bor og jobber for tiden i Barcelona, i tillegg til hans sommerstudio i Nordvestsjælland i Danmark.

23
09 17
22
10 17

Henrik Placht | En frisk seilas

Henrik Placht (f. 1973) studerte ved Academy of Fine Art, Bergen (2000-2001), Academy of Fine Art, Berlin (1999). Han har en omfattende internasjonal erfaring fra blant annet Tyskland, Israel, Palestina og Nord Korea.

26
08 17
17
09 17

Karin Augusta Nogva / Wild Life

Karin Augusta Nogva (1976) bor og arbeider i Ålesund. Hun har master fra Kunsthøyskolen i Bergen, i tillegg til bachelor printmaking ved Edingburgh college of Art.

26
08 17
17
09 17

To Samlinger

Årets sommerutstilling viser et utvalg bilder fra Ålesund Kunstforenings faste samling og Stiftelsen Kjell Holms kunstsamling.

08
07 17
19
08 17

Ørnulf Opdahl | Grafikk i retrospektiv

I 2014, det året Ørnulf Opdahl fylte 70 år, viste kunstforeningen en retro-spektiv maleriutstilling av kunstneren. Utstillingen viste arbeider fra tiden rett etter han avsluttet studiene ved Statens kunstakademi, tidlig 60 tall, og helt fram til i dag. En interessant utstilling som viste en alltid aktiv og utforskende kunstner.

27
05 17
02
07 17

Samtale 10

Gruppeutstillingen samtale10 viser maleri, smykker, keramikk og glasskunst av 10 kunstnere. Benjamin Bergman / Kathrine Lindman / Heidi Sand / Anna Talbot / Kari Håkonsen / Beate Einen / Linda Lothe / Per Fronth / Stine Walderhaug / Liv Heier

01
04 17
16
05 17

Jannik Abel | ARVEN

Utstillingen har sitt utgangspunkt i et privat arkiv som Jannik Abel har arvet etter sin far, Hassa Abel, som var fjerde generasjons driver av Norges første kunsthandel – Abels Kunsthandel. Abel Kunsthandel ble grunnlagt i 1886 i Oslo av Jannik Abels tippoldefar, Hans Abel, og drevet av familien Abel fram til det ble nedlagt i 2009.

04
03 17
26
03 17

Desemberutstilling 2016

Velkommen til årets tradisjonelle desemberutstilling i KHÅK Kunsthall. Utstillingen viser maleri, tegning, foto, grafikk og kunsthåndverk fra en rekke kunstnere. Utstillingen åpner fredag 9. desember kl. 17.00.

09
12 16
26
01 17

H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen / TEXTURE

Lørdag 5. november kl. 14.00 presenterer Ålesund Kunstforening utstillingen Texture i KHÅK Kunsthall. På åpningen blir det en artist talk mellom Magne Furuholmen og Ørnulf Opdahl. Det blir musikk ved Ålesund Strykekvartett.

05
11 16
04
12 16

Steinar Hansen / Maleri

Steinar Hansen har sin utdanning fra Statens kunst og håndverksskole i Oslo, med etterutdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for litografi.

01
10 16
30
10 16

Siri Berqvam / Med hjernen i hånden

Man finner en form for uhøytidelig materialbruk i Berqvams arbeider. Hun benytter tradisjonelt håndarbeid som broderi, hekling og søm i sine særegne skulpturer og installasjoner. Metoder og stoff som vanligvis er tiltenkt leketøy, blir opphøyd til eksistensielt ladet samtidskunst. Hun gir masseproduserte ting en ny og felles uniformitet i en mykere parallellverden.

01
10 16
30
10 16

Åpningsutstilling

Åpningen av KHÅK Kunsthall markeres med en stor kollektivutstilling med 15 anerkjente kunstnere, hvor flere har stilt ut i Ålesund Kunstforening tidligere. Utstillingen vil vise et mangfold av ulike teknikker og uttrykk; tegning, maleri, akvarell, billedvev, skulptur, installasjon og keramikk.

13
08 16
25
09 16

Erling Valtyrson

Erling Valtyrson er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole i Bergen og det Vestlandske Kunstakademi i Bergen. Han arbeider som grafiker og er kjent internasjonal for sine grafiske verker.

24
10 15
22
11 15